Nyt snuggaillaan! – Fiilistellen sisustus kohti kaamoskautta.

Syksyn ja lähestyvän talven odotus jakaa kokemukseni mukaan suomalaiset kahteen leiriin: jouludingelisteihin ja villasukkaheimolaisiin.

Samalla tapaa kuin jokakesäisessä mökkirupatteluiden vakioaiheessa – meri vs. järvi – kumpikin osapuoli lähestyy aihetta omasta kulmastaan ja valmiiksi voittajana. Sitten käydään lämminhenkinen ja leikkimielinen ajatustenvaihto perusteltuine argumentteineen, ja lopulta kumpikin leiri julistautuu mielessään voittajiksi. Järvi pysyy järvi-ihmisen sielunmaisemana eikä sitä muuksi käännetä. Sama pätee pimeään suhtautumiseen.

Jouludingelistit odottavat lokakuun kääntymistä loppupuolelle heti rapusesongista päästyään ja kerättyään värikkäät ulkovalot pihapuista. Pimenevät illat ovat heille suuri mahdollisuus ja kellojen siirtäminen syksyllä on kauden odotetuin tapahtuma. Lähtötelineissään sätkytellyt jouludingelisti ei silloin enää odota! Sisustus uusiksi – pikkuvaloja, lyhtyjä, kuusikoriste, kynttilöitä ja takkaan ikuinen tuli! On sanomattakin selvää, että jouludingelistin löytää myyjäisistä ja kauppakeskuksista fiilistelemässä onnellisena glögilasi huulilla.

Jouludingelistin tavatessaan tavallinen villasukkaheimolainen ei voi kuin hämmästellä sitä tarmoa, jonka valon puute voi saada kanssaihmisessä aikaan. Hän nauttii siitä, ettei huushollissa näin pimeään aikaan näy juuri koirankarvat ja alkaa rakentaa sohvalleen säänkestävää talvipesää. Torkkupeittoa, lampaankarvaa, tyynyä ja vilttiä kasataan upottavaksi röykkiöksi. Sinne villasukkaheimolainen sitten sukkineen sukeltaa seuraavaksi puoleksi vuodeksi ja onnellisena katsoo ikkunasta, kun ulkona vihmoo alas jotain märkää ja dingelisnaapuri häärii parvekkeellaan valojensa kanssa.

Me Snuggilla ymmärrämme kaikenlaista suuntautumista elämään ja sisustamiseen. Annetaan dingelistin hääriä ja touhuta ja tartuttaa hyggeilyn ilosanomaa ympärilleen, mutta katsotaan myös lämmöllä sitä onnellista nenänpäätä, joka pilkistää sohvapesästä. Ei ole mitään niin surullista kuin nuudutettu jouludingelisti, joka ei pääse toteuttamaan lajityypillisiä toimiaan – paitsi toppapompassaan puhiseva markkinoille pakotettu villasukkaheimolainen. Peace and love! ❤

Kommentoi

Shopping Cart