Sisustajan Hollanti – kuulumisia ostosreissulta

Kävimme jälleen vähän seikkailemassa, ja hauskaahan siitä tuli! Meillä on monta syytä rakastaa Hollantia ja hollantilaisia, mutta yksi tärkeimmistä lienee se elämisen kaikenkaikkinen rentous ja jöpötyksen puute, joka maassa vallitsee niin tuttujen kesken, liikeasioissa kuin sisustuksessakin. Me tykätään sellaisesta – ja siksipä liihotimme jälleen joululomalla Hollantiin vähän ostoksille.

Tehdäänpä nyt heti myös selväksi, että rakkaus Hollantiin ei liity pelkästään elämisen meininkiin, vaan kyllä se tulee ihan tuolta perimästä asti. Puolella meistä on tulppaanimaan passi, mikä helpottaa monessa asiassa – ainakin enemmän kuin se kansalaisopiston “hollantia vasta-alkajille” -kurssi, joka kyllä kurssina oli vallan hulvaton! Eikä pelkästään Kongossa syntyneen belgialaisen opettajan ansiosta… 😆

No mutta ostoksille siis lähdettiin. Olisimme toki voineet lähteä jollekin jalkkiskentän kokoiselle messualueelle, jossa puoli Eurooppaa vaeltaa ostamassa samoja kauhoja, mutta koemme sen hivenen tylsänpuoleiseksi… Joten! Lainasimme appiukon kilometrejä nielleen helmapelleistään ruostuneen Jeepin. Jeeppiä kutsutaan muuten nimellä “pigeon van” sillä yleensä sillä kuljetetaan kyyhkysiä. Tipuja kuin tipuja – ajovalot kohti maaseutua!

On paikkoja, joissa käy mielessä: Uhka vai mahdollisuus? Mennäkö vai eikö mennä? Päästäiskö äiti? Jos epäilys hiipii mieleen, se on merkki siitä, että ehdottomasti eteenpäin! Mutta ehkä saappaat jalassa. Vanhoista purku-uhan alaisista maalaistaloista voi löytyä mielettömiä aarteita.

#VALUE!

Meille se tarkoittaa talonpoikaisia vanhoja kaluja: penkkejä, vateja, kynttilänjalkoja, tikkaita, vanhoja tiilimuotteja... Mitä sattuu löytymään! Niistä me kokoamme Snuggin omaa mallistoa. Ne ovat kaikki uniikkikappaleita. Jotkut niitä ihan aitoja löytöjä, joistakin taas teetämme kierrätyspuusta replikoita. Vaikkapa Snuggin kynttilänjalat on tehty vanhojen löytyneiden mallien mukaan vanhoista pöydänjaloista. Yhdestä vanhasta pöydänjalasta saa sorvattua kaikenmoista kivaa ja uniikkia meikäläisiinkin koteihin. Vähän rennompaa, vähän rustiikimpaa, vähän kotoisampaa!  ❤

Kommentoi

Shopping Cart